Imi era pofta de ceva dulce, rapid , foarte bun si delicios. Asa ca am facut acest colacel pufos, umplut cu nuca, uns cu miere si nuca. :) MMM imai , iami un deliciu :)
Intr-un bol cernem faina , adaugam un praf de sare .
Drojdia o dizolvam in laptele cald si turnam peste faina, amestecam bine si incepem sa adaugam cele 2 linguri de zahar, nucsoara, 2 oua si incorporam toate ingredientele pana rezulta un aluat consistent. Adaugam si untul topit si framantam aluatul pentru 10-15 minunte. Aluatul trebuie sa fie fin, elastic, il lasam la dospit la loc caldut si acoperit cu un prosopel.
Cand aluatul si-a dublat volumul il impartim in doua parti egale si intindem prima foaie pe planseta infarinata o foaie cam de jumate de centimetru grosime ungem cu unt topit. Presaram miez de nuca macinata si zahar, rulam sa formam un sul, la fel procedam si cu a doua foaie, dupa care impletim sulurile si formam un colac pe care il asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Ungem cu unt topit si cu ou batut si il coacem la foc mediu in cuptorul incalzit.
Cand este rumenel il scoatem din cuptor il ungem cu miere de albine si presuram miez de nuca macinata.