Colac umplut

de simsim82 in Aperitive / Garnituri, 6 Mar 2014 | 7121 vizualizari

 

Ideal pentru o gustare rapida dar si pentru pachetel.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 250 ml apa
  • 50 g unt
  • 1 lingurita zahar
  • 2 lingurite sare
  • 1 ou
  • 1 plic drojdie uscata
  • Pentru umplut:
  • cca. 150 g mortadella feliata (5-6 felii)
  • 4 - 5 felii cascaval feliat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Colac umplut:

Se cerne faina intr-un bol, se face o gropita in centru si se adauga drojdia, zaharul si jumatate din cantitatea de apa si se amesteca putin. Se lasa 10-15 minute sa creasca, apoi se adauga untul topit si restul de apa.

Se framanta pana se amesteca toate ingedientele ,apoi se adauga sarea si se mai framanta 5-10 minute. Se obtine un aluat elastic si nelipicios pe care trebuie sa il lasati sa creasca, pana isi dubleaza volumul (cam o ora).

Se ia aluatul si se intinde cu ajutorul mainilor sau cu sucitorul, apoi se asaza in centru feliile de branza si mortadella. Se ruleaza aluatul si se pune in forma. Se lasa la crescut 15-20 minute, apoi se unge cu ou batut si se presara cu mac sau susan.

Se da forma la cuptor (deja incins la 175-180 grade C) pana se rumeneste bine colacul.

TIPS-URI

1

Eu am folosit o forma cu diametrul de 21,5 cm si am folosit doar jumatate din cantitatile mentionate la ingrediente.

Daca ti-a placut reteta noastra "Colac umplut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mamaliguta cu branza de burduf si ciuperci la cuptor