Colac cu branza

de ionix in Prajituri, 8 Apr 2010 | 6389 vizualizari

 

pt ca mi-a ramas alut de la cozonac am facut si un colacel cu branzica :p

 

INGREDIENTE

  • aluat de cozonac
pentru umplutura:
  • 250 g branza dulce
  • doua oua
  • o lingurita cu gris
  • 4 linguri cu zahar
  • 2 linguri cu smantana
  • coaja de la o lamaie rasa
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 75 g stafide
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Colac cu branza:

aluatul se gaseste aici: http://www.bucataras.ro/retete/5906/cozonac-traditional-pufos.html

Prepararea umpluturii:

Branza dulce se lasa la scurs, asta daca nu e foarte uscata, si apoi se freaca cu smantana. Apoi se amesteca bine adaugand grisul.

Ouale se bat bine impreuna cu zaharul si zaharul vanilat iar apoi se amesteca cu branza.

Peste branza se pun stafidele si coaja de lamaie.

Pe foaia de aluatul se intinde umplutura si rulam.

Se aseaza in tava si apoi lasam la dospit din nou 15-20 de min.

Ungem cu ou si apoi dam la cuptorul bine incins.

Se lasa la cuptor la foc mediu pana se rumeneste, in partea de mijloc a cuptorului.

facem testul cu scobitoarea si apoi scoatem pe un fund de lemn.

Pudram cu zahar inainte de a servi.

 Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Colac cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Rocsi 1

08.04.2010, 19:05

ai si tava acu ai cu ce sa faci frumuseti..

rivka 1

08.04.2010, 19:40

dreptate are rocsi, esti o gospodina desavarsita!
foarte fain gatesti ionix si vad ca toate-ti ies ca la carte
si mie-mi place tot ce e cu branza

ionix 1

08.04.2010, 19:42

bey, o sa mi-o iau in cap... nah, stric si multe mersi oricum... sunteti niste dragute

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura pufoasa cu caise si nectarine