Pozele nu sunt foarte reusite, dar mi-a plăcut cea prezentată pentru că atunci cand făceam poze, fetița mea cea obraznica mi-a ,, furat,, pâinea din farfurie.
Pentru început spălăm peștele și îl curățăm de solzi, după care il tăiem in bucati mai mari sau mai mici după preferință.
Apoi așezăm bucățile intr-o cratiță si adaugăm pe rând : ulei, oțet, delikat si piper după gust si 3-4 frunze de foi dafin.
Acoperim cu apă cat sa cuprindă peștele si lăsăm să fiarbă la foc moderat, fără a amesteca deoarece pestele fierbe foarte repede si riscăm sa se sfărâme.
Când apa a scăzut la jumătate adaugăm cele 2 linguri de bulion amestecând ușor, după care se mai lasă sa fiarbă 15 minute.
Se servește cald dar si rece cu paine sau mămăliguță (eu aleg varianta a doua pentru că iubesc mamaliga).
Poftă Bună sa aveți!
1
Si ienibaharul este foarte bun de adăugat iar piperul este de preferat de folosit cel boabe.