Coaste de porc dulci picante

de T I M E A in Porc, 18 Noi 2013 | 11110 vizualizari

 

O mancare pe care o am in vedere de foarte mult timp si cum am vrut sa fie o reusita, am luat o reteta de la draga mea prietena Claudia Baban, o mare specialista in coaste asa cum o stie toata lumea pe site-ul Bucataras. Am intervenit cu mici, mici modificari dar esentialul a ramas si am facut niste coaste perfecte, iar sotul meu a zis ca a fost cea mai buna mancare de anul acesta :)) . E bine de stiut ca el adora coastele si carnea de porc in general :)

 

INGREDIENTE

  • aprox 1 kg coaste de porc
  • Pentru marinat:
  • 200 ml bere
  • 5 linguri ulei de masline
  • o ceapa rosie
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lingurita sare de mare
  • putin piper macinat
  • 1/2 lingurita boabe de piper
  • 1 lingurita boabe de coriandru
  • o lingura sos de soia
  • 1 lingurita pudra de ghimbir
  • cimbru
  • Sosul dulce-picant:
  • o lingura ulei
  • o lingura sos chili mediu picant
  • o lingura cu varf miere de salcam
  • 2 lingurite seminte de susan
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coaste de porc dulci picante:

Intr-un bol amestecam toate ingredientele pentru marinat, ceapa, usturoiul si cimbrul tocandu-le mai intai marunt.

Punem coastele intr-o punga de friptura peste carne turnam amestecul de mai sus si inchidem punga la gura. Asezam punga intr-o tava si lasam la rece 3-4 ore sau chiar si peste noapte. Eu le-am lasat cam 4 ore.

Scoatem tava din frigider, cu o furculita sau cu ceva ascutit intepam punga deasupra din loc in loc si dam tava la cuptor la 190 de grade timp de 45 de minute.   Scoatem din cuptor si indepartam cu grija punga sa nu ne ardem de la aburii fierbinti.  

Intr-un bol amestecam ingredientele pt sos si cu jumatate din cantitate ungem prima parte a coastelor si presaram seminte de susan.    

Dam la cuptor 15 minute, apoi scoatem din cuptor, intoarcem carnea de pe o parte pe alta si ungem si cealalta parte cu sosul dulce peste care presaram seminte de susan. Si dam iar 15 minute la cuptor.  

Scoatem din cuptor, portionam si servim cu piure de cartofi peste care punem sosul demential lasat de la carne.  

TIPS-URI

1

Puteti adauga alte verdeturi din cele care va plac si merg cu carnea de porc

2

Puteti lasa bucata de carne asa intreaga sau puteti portiona inca de la inceput

Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste de porc dulci picante" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

nadea68 1

23.11.2013, 21:42

adela_64 1

28.11.2013, 14:23

arata senzational. Felicitari, draga mea!

T I M E A 1

28.11.2013, 21:22

multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Coaste de porc dulci picante