Coasta de miel umpluta

de anuta in Oaie, 10 Apr 2010 | 10020 vizualizari

 

Un preparat deosebit pentru masa de Pasti, o reteta cu carne de miel pentru Sarbatorile Pascale

 

INGREDIENTE

  • O parte coasta de miel,
  • 500g ficatei de pui,
  • 500 g ciuperci proaspete,
  • o legatura de ceapa verde ,
  • o legatura de usturoi verde,
  • o legatura de marar
  • una de patrunjel verde,
  • 2 morcovi fierti,
  • 3 oua fierte tari,
  • condimente pentru friptura miel,
  • piper,
  • un praf de sare,
  • 75 ml ulei de masline,
  • 250 ml vin alb sec,
  • 2 oua crude,
  • cateva cuisoare  
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coasta de miel umpluta:

Pe masa de Pasti am impresionat cu aceasta reteta cu carne de miel ...

Ficateii de pui se spala in apa rece ,se scurg bine apoi se maruntesc cu un cutit si se pun la prajit in putin ulei de masline(se lasa atat cat sa-si schimbe culoarea),se condimenteaza si se lasa putin la racit,alaturi in alta tigaie se calesc in putin ulei ciupercile curatate si taiate in bucati mici impreuna cu ceapa si usturoiul verde curatate si taiate marunt,potrivite de sare si condiment.

Ficateii se amesteca cu ciupercile si verdeata calita,cu verdeata tocata fin,cu ouale crude,se condimenteaza si se sareaza dupa gust ,apoi se umple coasta de miel dupa ce am taiat un buzunar de-a lungul oaselor(cu un cutit bine ascutit)dar cu atentie sa nu ciupim pielea de deasupra si bineinteles marginea de jur imprejur a costitei,bagand in mijlocul umpluturii morcovul si ouale fierte,completam cu umplutura apoi coasem buzunarul cu ata de bucatarie .
Costita se unge cu ulei de masline ,se ,,maseaza "cu condiment de friptura de miel,in partea mai carnoasa(marginea unde se prinde cu ata)se infig cateva cuisoare,apoi se pune in tava ,se stropeste cu ulei de masline,cu paharul de vin alb si se da la rece cateva ore(3-4 ore)Daca ramane umplutura ,cu ea se pot umple cateva ciuperci mari care se vor aseza pe langa coasta ,in tava

Se da la cuptor sa se rumenesca ,udand din cand in cand costita cu zeama din tavita
Dupa ce s-a rumenit frumos,se scoate tava,se lasa sa se raceasca putin,apoi se taie pe lungul coastelor ,in bucati potrivite.Se aseaza pe platoul de servit,decorate dupa preferinta
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Coasta de miel umpluta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel cu ceapa si usturoi verde