Un preparat deosebit pentru masa de Pasti, o reteta cu carne de miel pentru Sarbatorile Pascale
Pe masa de Pasti am impresionat cu aceasta reteta cu carne de miel ...
Ficateii de pui se spala in apa rece ,se scurg bine apoi se maruntesc cu un cutit si se pun la prajit in putin ulei de masline(se lasa atat cat sa-si schimbe culoarea),se condimenteaza si se lasa putin la racit,alaturi in alta tigaie se calesc in putin ulei ciupercile curatate si taiate in bucati mici impreuna cu ceapa si usturoiul verde curatate si taiate marunt,potrivite de sare si condiment.
Ficateii se amesteca cu ciupercile si verdeata calita,cu  verdeata tocata fin,cu ouale crude,se condimenteaza si se sareaza dupa  gust ,apoi se umple coasta de miel dupa ce am taiat un buzunar de-a  lungul oaselor(cu un cutit bine ascutit)dar cu atentie sa nu ciupim  pielea de deasupra si bineinteles marginea de jur imprejur a  costitei,bagand in mijlocul umpluturii morcovul si ouale  fierte,completam cu umplutura apoi coasem buzunarul cu ata de bucatarie  .
Costita se unge cu ulei de masline ,se ,,maseaza "cu condiment de  friptura de miel,in partea mai carnoasa(marginea unde se prinde cu  ata)se infig cateva cuisoare,apoi se pune in tava ,se stropeste cu ulei  de masline,cu paharul de vin alb si se da la rece cateva ore(3-4  ore)Daca ramane umplutura ,cu ea se pot umple cateva ciuperci mari care  se vor aseza pe langa coasta ,in tava
Se da la cuptor sa se rumenesca ,udand din cand in cand  costita cu zeama  din tavita
Dupa ce s-a rumenit frumos,se scoate  tava,se lasa sa se raceasca putin,apoi se taie pe lungul coastelor ,in  bucati potrivite.Se aseaza pe platoul de servit,decorate dupa preferinta
Pofta buna!