Clene

de AnyCostescu in Dulciuri, 1 Oct 2012 | 10862 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi fierti
  • 1 ou
  • 5 lg zahar
  • faina cat cuprinde( trebuie sa rezulte un aluat nelipicios)
  • 1 lg esenta de vanilie
  • 100g zahar
  • 100 g pesmet
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clene:

Cartofii se maruntesc cu furculita. Se pune oul, zaharul, esenta si faina si se framanta un aluat potrivit de moale, dar nelipicios.

Se pune o oala cu apa la fiert. In acest timp facem clenele.

Se fac suluri subtiri din aluat. Se taie bucatele mici. Se pun la fiert in apa clocotita cu sare. Cand sunt fierti (se gusta) se amesteca cu pesmet si zahar.

Se servesc fierbinti dar sunt bune si cand s-au racit..:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Clene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

MotanLaOale 1

01.10.2012, 23:21

Si eu tot de "putisoare" le stiu

Sim0na 1

02.10.2012, 12:24

nu cred c-am mancat vreodata..

AnyCostescu 1

02.10.2012, 12:52

voi a-ti fost ivatati de mici cu putisoare

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pudding in straturi