Clatite cu gem

de Lorra in Prajituri, 2 Iul 2012 | 4575 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. faina
  • 2 oua
  • 300 ml. lapte
  • 200-300 ml. apa minerala
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • putina sare
  • ulei pt uns tigaia
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu gem:

Se pune faina in castron, se bat cele doua oua si se adauga peste faina, impreuna cu laptele amestecat cu zaharul si sarea. Se adauga apa minerala atat cat este necesar, sa rezulte o compozitie ceva mai moale decat smanatana, si se bate bine cu telul. Se incinge tigaia pe aragaz, se unge cu ulei si se pune cate un polonic din compozitie, miscand tigaia (rotatie) in asa fel incat sa cuprinda tot fundul tigaii. Cand clatita se desprinde de tigaie este semn ca s-a copt si se intoarce pe cealalta parte, prin aruncare.

Atunci cand este gata pe ambele parti, se rastoarna pe o farfurie, se unge cu gem, se ruleaza sau impacheteaza si se aseaza pe platoul de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

ieri la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

ieri la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert clatite cu dulceata de visine