Clatite cu gem

de Lorra in Prajituri, 2 Iul 2012 | 4402 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. faina
  • 2 oua
  • 300 ml. lapte
  • 200-300 ml. apa minerala
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • putina sare
  • ulei pt uns tigaia
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu gem:

Se pune faina in castron, se bat cele doua oua si se adauga peste faina, impreuna cu laptele amestecat cu zaharul si sarea. Se adauga apa minerala atat cat este necesar, sa rezulte o compozitie ceva mai moale decat smanatana, si se bate bine cu telul. Se incinge tigaia pe aragaz, se unge cu ulei si se pune cate un polonic din compozitie, miscand tigaia (rotatie) in asa fel incat sa cuprinda tot fundul tigaii. Cand clatita se desprinde de tigaie este semn ca s-a copt si se intoarce pe cealalta parte, prin aruncare.

Atunci cand este gata pe ambele parti, se rastoarna pe o farfurie, se unge cu gem, se ruleaza sau impacheteaza si se aseaza pe platoul de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

pe 02.06 la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 02.06 la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Clatite cu gem de prune - reteta nr. 300