Clatite cu ciuperci la cuptor

de adnas54 in Mancaruri de post, 9 Mar 2010 | 11643 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente clatite
  • 2 oua
  • 200 gr faina
  • 2 linguri de unt
  • varf de lingurita de sare
  • 1 lingurita rasa de bicarbonat
  • 300 ml lapte
  • Ingrediente umplutura:

  • 500 g ciuperci
  • 50 g ceapa
  • 200 ml smintina
  • 50 g parmezan sau cascaval ras
  • 1 legatura marar sau patrunjel
  • piper, sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu ciuperci la cuptor:

Se amesteca galbenusele de ou cu untul, sarea si bicarbonatul dizolvat in putina apa. Separat se bat albusele cu un tel, apoi se incorporeaza cu galbenusurile. Apoi se adauga alternativ faina si laptr, amestecand cu ajutorul unei linguri de lemn. Cand s-a format un aluat destul de gros,evitand pe cat posibil formarea de cocoloase. E bine ca aluatul sa stea un timp.

Se incinge o tigaie neadeziva si unge cu putin ulei. Se toarna cate un polonic mic din compozitie si se inclina tigaia, pentru ca aceasta sa se intinda uniform. Se prajeste clatita timp de un minut, pana cand marginile devin crocante si compozitia se patrunde.

Intoarce clatita cu ajutorul unul cutit mai lat si se prajeste si pe partea cealalta. Daca prima clatita este prea groasa, mai adauga lapte in compozitie pentru a o dilua. Vor rezulta cca 12 clatite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu ciuperci la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

violette 1

10.03.2010, 10:58

Arata super....

ninaishon 1

14.07.2010, 12:34

si mai departe ce faci cu clatitele? ca vad ca nu ai terminat de scris tot

ninaishon 1

14.07.2010, 12:37

Umplutura: Se toaca ceapa si se caleste in putin ulei, apoi se pun ciupercile taiate bucatele, se pune sare si piper si se lasa sa se fiarba bine impreuna. Cand sunt fierte ciupercile si au prea multa apa se pune si 1 lingura de faina amestecata cu putin lapte sau smanatana, sa se lege bine sosul.
Se ia clatita se pun cate 2-3 lingurite de ciuperci si se impatureste. Se iau lateralele spre interior si se ruleaza apoi. Se aseaza intr-un vas uns cu unt se pune casacava ras si smanatana, se da la cuptor pentru 15 minute.

posibil asa ceva sa fie

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec din albușuri cu zmeură și lămâie - Deliciu aromat și pufos

ieri la 08:09

Menemen - Omleta turceasca plina de savoare

de Rocsi 9

pe 31.03 la 19:37

Oua vopsite natural cu coji de ceapa – Reteta traditionala de Paste

pe 31.03 la 16:49

Prajitura cu mere si kefir - Simpla si gustoasa

de oanapl 8

pe 30.03 la 18:32

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu urzici si ciuperci