Cred ca aceasta este ultima zmeura ce am gasit la piata. De acum inainte poate de import sau congelata. Fac foarte rar clatite. Dorisem sa prepar o prajitura, dar majoritatea a complotat si a votat clatite :D
Ouale se sparg pe rand si se pun in vasul de mixer .Se mixeaza im preuna cu zaharul si putina sare .
Cand ouale sunt batute spuma se adauga in fir subtire uleiul,ca la maioneza .
Pe rand se pune cate putin lapte , faina. Din nou se repeta operatia, mixand , pana se termina ingredientele . La sfarsit se incorporeaza scortisoara si apa minerala .
Dati amestecul pentru clatite minimum 30 minute la rece .
Pregatiti amestecul pentru umplutura amestecand toate ingredientele .
Intr-o tigaie teflonata incinsa puneti cateva picaturi de ulei si puneti un polonic de aluat . Coaceti clatita pe ambele parti .
Serviti clatitele calde sau reci umplute cu branza de vaci cu zmeura .
1
Incorporand uleiul in aluat nu trebuie pus la fiecare clatita [ doar la inceput cateva picaturi ]. Clatitele nu vor fi uleioase .
2
Clatitele acestea sunt pufoase si nu se usuca . Pot fi servite reci chiar si a doua zi.