Clatite cu branza

de COSTEO in Dulciuri, 6 Apr 2013 | 4675 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 250 gr faina
  • 3 oua
  • 250 ml lapte
  • 250 ml sifon sau bere
  • 1/2 lingurita sare
  • ulei pt prajit
  • pentru umplutura
  • 250 gr branza de vaci
  • 100 g smantana
  • sare
  • coaja de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu branza:

Ouale se amesteca cu faina, laptele, sifonul sau berea si sarea si se lasa 1 ora jumate la rece. Se amesteca iar si daca aluatul s-a ingrosat prea tare se mai subtiaza cu putina apa. Aluatul trebuie sa aiba consistenta unei smantani.

Se pune o lingurita de ulei intr-o tigaie si se infierbanta, se ia aluatul cu o ceasca mica de cafea sau un polonic si se toarna peste uleiul incins din tigaie atat cat sa ramana un strat fin. Cand s-a prajit pe o parte se intoarce pe cealalta parte si se prajeste si pe aceasta.

Clatitele se asaza pe un platou si se repetea operatia pana ce terminam aluatul. Se asaza una peste alta si se tin la cald pana se servesc.

Se amesteca branza de vaci cu putin zahar si smantana, coaja de lamaie si se ung clatitele care se vor rula sau le impaturiti si apoi le serviti.

Se mai pot umple cu cascaval ras sau branza de burduf.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert clatite in sos de vanilie