Am tot vazut pe-aici aceste clatite,eu nu am mai facusem,nici nu mai mancasem si curioasa cum sunt m-am pus pe treaba...am fost placut surprinsa de rezultat,grozave...sigur o sa le mai repet...
Punem stafidele la inmoi in 3-4 linguri de brandy.
Mixam ricotta cu 50 gr zahar si 1 ou,apoi adaugam stafidele si putina coaja de lime.
Cu aceasta crema de branza umplem clatitele si le inchidem la capete,apoi le rulam;procedam astfel cu toate clatitele,apoi ungem o tava cu unt si le asezam frumos in ea.
Separam albusurile de galbenusuri de la cele 4 oua ramase si mixam galbenusurile cu 100 gr zahar pana devin cremoase,apoi adaugam smantana si 1 pliculet de vanilina si mai mixam putin.
Crema obtinuta o punem in tava peste clatite,apoi dam la cuptorul incins la 180° timp de 5-10 minute cu cuptorul usor deschis(cat sa intre o lingura de lemn),timp in care pregatim bezeaua.
Mixam albusurile cu zaharul,1 praf de sare,zeama de lamaie si 1 pliculet de vanilina pana formeaza tepi.
Cand bezeaua este gata scoatem tava din cuptor si o punem peste clatite,iar cu o furculita modelam putin bezeaua,dupa care dam iar la cuptor(tot cu usa usor deschisa) pana bezeaua se rumeneste frumos.
Servim clatitele calde sau caldute in cazul meu.
O minunatie!!!!
1
umplutura se pune dupa gustul fiecaruia(mai mult sau mai putin).