Clatite Americane cu Ciocolata si Zmeura. Presimt ca v-am pierdut deja si orice as spune, in afara retetei, va fi complet lipsit de importanta. Vreau insa sa va povestesc care sunt avantajele acestei retete minunate:
1. Nu contine faina. DELOC.
2. Nu contine zahar adaugat. Compozitia nu are deloc, iar ciocolata este indulcita cu staevia.
3. Este extrem de sanatoasa. 1 portie are 107 grame de carbohidrati, 38 grame proteine si doar 18 grame de grasimi, dar si cantitati mari de potasiu, Vitamina C si A, Calciu si Fier.
Mai multe detalii pe http://broccoliandmuffins.com/ro/clatite-americane-cu-ciocolata-si-zmeura/
Se amesteca toate ingredientele cu blender-ul, pana se oogenizeaza compozitia.Aluatul trebuie sa aiba o consistenta densa, ca aceea a smantanei sau iaurtului grecesc.
Tigaia se incinge la foc mediu si se unge cu o picatura de ulei de masline sau cu ulei de cocos (cum am facut eu). Se da apoi la foc mic.
Aluatul se toarna cu ajutorul unui polonic, umplut cam 3/4, in mijlocul tigaii. Datorita consistentei dense, clatita se va intinde singura, luand o forma frumoasa. Daca vi se pare ca aluatul nu este suficient de lichid pentru a se intinde, adaugati maxim 15 ml de apa plata.
Clatita se coace la foc mic 1 minut jumate, pana apar bule la suprafata sau se usuca compozitia, apoi se intoarce pe partea cealalta, unde se mai coace 2 minute, sau pana ajunge de culoare auriu-maronie.
Intre fiecare clatita pusa in tigaie, va recomand sa stropiti cu ulei, pentru ca aluatul sa nu se lipeasca.
1
Se servesc cu miere, ciocolata rasa si zmeura.