Clatite

de Adele in Dulciuri, 1 Iun 2015 | 3328 vizualizari

 

Nu-i asa ca asteptati nerabdatori si reteta mea de clatite =)) (glumesc) Sincer pana nu cu mult timp in urma nici nu stiam sa le pregatesc :D Dar cum nevoia te invata am reusit si cu toate ca nu se compara cu cele vazute si gustate pe la altii ;;) gata cu vorba va las reteta :X

 

INGREDIENTE

  • 2 oua.
  • 2 linguri cu zahar.
  • 3 linguri de faina de grau.
  • 1 lingura de faina de orez.
  • 100 ml lapte.
  • Pentru umplutura:
  • 300-400 gr nectarine.
  • 2 linguri cu zahar.
  • zeama de lamaie.
  • Inghetata.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite:

Pentru inceput se mixeaza ouale cu zaharul, treptat se incorporeaza faina si se amesteca pana se omogenizeaza totul bine, treptat se adauga si laptele se amesteca pana compozitia devine cremoasa, se lasa la frigider cateva minute.

Intre timp se curata si se spala nectarinele se taie in bucati si se pun intr-o oala cu zahar si putin suc de lamaie, se acopera cu un capac si se lasa la foc potrivit pana cand devine ca o dulceata.

Se ia compozitia de clatite de la frigider,se pregateste o tigaie antiaderenta si se pune pe aragaz, se incalzeste foarte bine, se unge cu putin unt,cu ajutorul unui polonic (eu il folosesc ca masura 1 polonic de compozitie la o clatita) se ia compozitia si se pune in tigaie (care este luata de pe foc), modelam bine dupa care punem tigaia pe foc,cand se coace cu ajutorul unei palete de silicon intoarcem clatita. Continuam pana ce se termina compozitia.

Se servesc cu nectarinele caramelizate si inghetata.Sa aveti pofta!!

TIPS-URI

1

Se pot folosi orice tip de umplutura (ciocolata,dulceata,fructe proaspete etc.)

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pain perdu