Clafoutis cu cirese si ciocolata

de mirela0911 in Prajituri, 1 Iul 2016 | 5183 vizualizari

 

Aceasta prajitura, daca e servita de la rece, e perfecta pe caldura asta! 

 

INGREDIENTE

  • 500 g cirese
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 100 g zahar
  • 180 g faina
  • 250 ml lapte
  • 20 ml ulei
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • unt pt uns tava
  • 50 g ciocolata amaruie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clafoutis cu cirese si ciocolata:

Se spala ciresele si se curata de samburi. Se lasa deoparte.

Intr-un bol se pun ouale, praful de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza bine pana se obtine o compozitie cremoasa si mai deschisa la culoare. Se adauga coaja de lamaie, uleiul si laptele, amestecand usor. La final se pune faina si se mixeaza la viteza mica pana se omogenizeaza.

Se ia o tava de tarta si se unge cu unt. Se aseaza uniform ciresele. Se toarna compozitia peste cirese iar deasupra se rade ciocolata. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 50 de minute. Se verifica cu scobitoarea daca este facuta.

Se lasa sa se raceasca bine dupa care se scoate din tava, se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate prepara cu orice fel de fruct preferati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu cirese si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

elucubratiiculinare 1

03.07.2016, 15:36

super bun

mihaelar63 1

04.07.2016, 23:50

Imi lasa gura apa :">

mirela0911 1

05.07.2016, 11:13

Va multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Islere cu fistic și cremă ciocofistichie

ieri la 10:34

Mâncare de mazăre cu pui - Gustoasă și sățioasă

ieri la 09:35

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

pe 10.02 la 16:28

Varză murată călită cu ciolan la cuptor - Rețeta tradițională plină de savoare

pe 10.02 la 11:10

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Parisul in flacari