Clafoutis cu cirese

de Ligia Bxl in Dulciuri, 16 Iun 2014 | 11737 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 100 gr zahar brun
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 500 gr de cirese
  • 75 gr amidon
  • 75 gr pudra de migdale
  • 100 ml lapte
  • 300 gr frisca lichida
  • putina sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clafoutis cu cirese:

Ciresele se spala si se curata de codite si de samburi,(le-am taiat pe jumatate)apoi se presara putin zahar si se lasa deoparte.

Intr-un castron se amesteca bine ouale impreuna cu sarea, zaharul brun si zaharul vanilat pana se incorporeaza bine.Se adauga pudra de migdale care a fost putin rumenita in cuptor,apoi se adauga amidonul,laptele si frisca lichida.(trebuie sa fie o compozitie lichida ca de clatite)

Intr-o tava unsa cu unt se pun ciresele(ptr un clafoutis mai inalt se poate folosi o tava mai mica sau se poate dubla compozitia)(fara sucul care sa scurs din ele) si peste ele se toarna compozitia obtinuta.

Se da tava la cuptorul incins la 200°c,30-40 min pana cand se rumeneste frumos.

Se lasa la racit apoi se poate portiona.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Ligia Bxl 1

17.06.2014, 19:58

Lia draga ca de obicei esti tu draguta tare

tarasmariana 1

23.06.2014, 07:17

Arata super !

Ligia Bxl 1

05.07.2014, 17:08

Mariana merci frumos

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

Rondele de ceapa pane, la tigaie – delicioase si simplu de facut

de vasimur 4

pe 21.11 la 11:23

Mini rulade de cotlet de porc - Savoare maximă într-un preparat excelent

pe 21.11 la 11:02

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]