Ciupercute umplute cu sunca si pasta de branza

de tiby in Aperitive / Garnituri, 6 Mar 2014 | 13250 vizualizari

 

O reteta de ciupercute umplute simpla si rapida. Se pot servi ca aperitiv cald sau rece, garnitura la diferite mancaruri, etc...
Pentru ca a inceput Postul Pastelui, se poate face si varianta doar cu legume care e la fel de aspectuoasa si gustoasa... ;)

 

INGREDIENTE

  • 500 g ciuperci proaspete Champignon
  • 250 g sunca presata
  • 200 g branza proaspata de vaci
  • 1 ardei gras rosu
  • 2-3 fire ceapa verde
  • marar
  • ulei
  • sare
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciupercute umplute cu sunca si pasta de branza:

Se curata ciupercile, se indeparteaza coditele si se spala bine sub jet de apa dupa care palarioarele se pun pe un servet la scurs.

Ardeiul gras, ceapa verde, sunca si coditele ciupercilor se taie marunt sau cubulete mai mici si se calesc intr-o tigaie cu putin ulei.

Branza proaspata de vaci se paseaza bine cu o furculita, se adauga mararul tocat fin, un praf de piper si putina sare daca mai e cazul (in functie de cat de sarata e branzica). Cand ingredientele din tigaie sunt gata, se amesteca cu pasta de branza pregatita si se omogenizeaza bine.

Se umplu palarioarele ciupercutelor si se aseaza in tava care in prealabil a fost unsa cu putin ulei. Se introduc in cuptorul incalzit si se lasa aproximativ 20 de minute.

Se pot orna cu verdeata si servi atat calde cat si reci.

Pofta buna !

TIPS-URI

1

Branza proaspata de vaci se poate inlocui si cu telemea rasa fin sau cu branza feta pasata

2

Ciupercutele se aleg cu palarioara mai adanca pentru a fi umplute usor cu mai multa pasta si pentru a nu curge umplutura

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciupercute umplute cu sunca si pasta de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crema de branza cu boia