Ciuperci umplute (la cuptor)

de DIANA B in Aperitive / Garnituri, 25 Iul 2011 | 9476 vizualizari

 

Iata , mai postez si eu cate ceva . Tot este urat afara dupa ploile astea , s-a racorit nitel , nu c-as da drumul cuptorului din bucataria casei , dar si afara era criminal de cald ...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ciuperci mari
  • 2 cepe
  • 3-4 catei de usturoi
  • 300 g specialitate porc , sau carne tocata
  • concentrat de legume sau sare
  • cascaval felii , sau branza topita felii
  • piper proaspat macinat
  • 2-3 linguri de ulei ptr calit
  • zeama de lamaie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci umplute (la cuptor):

Se spala si se curata ciupercile fara a li se inlatura pielita palariei , se indeparteaza coditele si se stropesc cu zeama unei lamai , ptr a-si pastra culoarea . Se curata usturoiul si ceapa si se toaca marunt , impreuna cu coditele ciupercilor si toate se dau la calit cateva minute , intr-o tigaie cu cateva linguri de ulei ; se adauga si specialitatea de porc (carnea tocata) si se continua calirea pana la evaporarea apei lasata de codite . Se potriveste totul , de sare si piper .

Palariile ciupercilor umplute cu aceasta compozitie se aseaza intr-o tava , stropita cu un pic de ulei si se da la cuptorul praincalzit ptr 50 de minute , la 180 de grade . La terminarea timpului de coacere , se adauga feliile de cascaval pe fiecare ciuperca .

Se servesc alaturi de rosii feliate .Sunt delicioase (zic , io ... sunt bunute si reci )

Pofta buna ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci umplute (la cuptor)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lipie cu ciuperci, porumb si cas