Ciuperci pleurotus cu trei feluri de ceapa

de Panacris in Mancaruri de post, 2 Apr 2019 | 2526 vizualizari

 

O mancarica usoara si tare gustoasa! Spor si pofta buna!  Provocarea "retete de post creative" continua! ;) 

 

INGREDIENTE

  • ciuperci pleurotus cca. 600 g,
  • ceapa verde 1-2 bucați,
  • ceapa rosie 1-2 bucati,
  • ceapa galbena 1-2 bucati,
  • usturoi 3-4 catei,
  • ulei de masline 2 linguri,
  • apa rece cca. 100 ml,
  • vin alb de masa cca. 250 ml,
  • sare Hymalaya 1 lingura,
  • amestec de legume SanoVita 2 linguri,
  • piper proaspăt măcinat,
  • marar verde 1 legatura.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci pleurotus cu trei feluri de ceapa:

Cepele se curata si se maruntesc, apoi se pun la gatit intr-un vas wok, sau o tigaie non aderenta mai inalta, cu putina apa (cca. 100 ml) si uleiul de masline, la foc mediu cca. 10 minute neacoperit.

Intre timp se curata ciupercile si se taie grosier, adica bucati mai mari și se adauga in amestecul de ceapa calita, se asezoneaza de sare, piper si amestec de legume uscate, se completeaza cu vinul si se lasa la fiert la foc mic, semicoperit cca. 15 minute pana ce scade lichidul.

La finalul fierberii se adauga usturoiul si mararul, tocate marunt.

Se servește fierbinte alaturi de  garnitura preferata sau simpla ca atare cu paine calda.

Spor si pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci pleurotus cu trei feluri de ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec din albușuri cu zmeură și lămâie - Deliciu aromat și pufos

ieri la 08:09

Menemen - Omleta turceasca plina de savoare

de Rocsi 9

pe 31.03 la 19:37

Oua vopsite natural cu coji de ceapa – Reteta traditionala de Paste

pe 31.03 la 16:49

Prajitura cu mere si kefir - Simpla si gustoasa

de oanapl 8

pe 30.03 la 18:32

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta, servita cu mamaliga