Ciulama picanta de ciuperci

de Valclaudia in , 24 Iun 2018 | 2097 vizualizari

 

Delicata si picanta in acelasi timp... Condimente folosite de la Delikat: boabe de mustar si chilli

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. ciuperci
  • 3 linguri ulei
  • 1 ceapa
  • 1 adei gras verde
  • 1 lingura boabe de mustar
  • sare dupa gust
  • 300 ml lapte dulce
  • pudra de chilli dupa gust
  • 2 linguri amidon din porumb
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama picanta de ciuperci:

Spalam ciupercile si le taiem feliute.

Ceapa si ardeiul se curata, se spala si se pun la sotat pentru cinci minute in 3 linguri de ulei impreuna cu boabele de mustar.

Punem ciupercile feliate peste legumele sotate, adaugam putina sare, amestecam si acoperim tigaia. Lasam la foc mediu, pana scade toata apa lasata de ciuperci.

Adaugam 250 ml lapte.

Intr-un bol separat amestecam amidonul cu 1/2 lingurita pudra de chilli si 50 ml lapte rece.

Turnam amestecul astfel obtinut peste ciuperci, amestecam sa nu se formeze cocoloase si lasam la foc mic pana obtinem un sos de consistenta unei budinci.

Oprim focul, presaram patrunjel verde si servim cu mamaliguta rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama picanta de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocăniță de ciuperci - Rețeta gustoasă de post