Ciulama cu ciuperci pleurotus

de Bunica in Mancaruri de post, 27 Mar 2021 | 5182 vizualizari

 

Cand zici ca este primavara, te gandesti la trufandale. Eeeee, eu astazi am pregatit ciulamaaaaaa! Si ce ciulama:bunaaaaa rau!

 

INGREDIENTE

  • 500 g. ciuperci pleurotus
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 radacina de patrunjel
  • o bucata mica de telina
  • 1 ardei rosu
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama cu ciuperci pleurotus:

Pentru inceput curata legumele si spala-le.

Pune intr-o oala de 3l.doar 2 l. de apa.

In apa punem legumele curatate si spalate.

Cand au fiert legumele le scoate si punem ciupercile la fiert.

Lasam sa fiarba circa 10 minute la foc potrivit.

Scoatem ciupercile  si le lasam sa se raceasca.

Cand s-au racit le taiem grosier.

Intr-o tigaie punem cele doua linguri de ulei la incins.

Cand uleiul s-a incins adauga faine mestecand cu repeziciune .

Cand faina s-a incorporat incepem sa punem cate un polonic din apa in care au fiert legumele.

Adauga 3-4 polonice de zeama si lasa la fiert.

Daca este prea groasa o mai subtiezi cu zeama de legume.

Pune si ciupercile peste sos si lasa la fiert .

O ciulama e bine sa fiarbe cam 20 minute.

Asezoneaza cu sare si piper si stinge focul.

La servire presara putin patrunjel verde.

Ciulamaua se serveste cu mamaliguta calda!

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama cu ciuperci pleurotus" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole galbena scazuta la tigaie