Prazul este bogat în vitamina C, PP, B6, fier și magneziu.
Prazul poate fi întrebuințat în tratamentul unor diverse afecțiuni: arterioscleroză, acnee, afecțiuni respiratorii, hemoragie nazală, îndepărtarea roșeții tenului, tuse, ragușeală, laringită, faringită, elimină viermii intestinali.
Prazul este un bun laxativ, fiind recomandat persoanelor ce sufera de constipație, este calmant și diuretic. Poate fi utilizat și la îngrijirea părului, pentru oferirea unor reflexe deosebite (decoct de praz).
Si pentru ca este atat de eficient , azi am sa va ofer o ciorba foarte sanatoasa....
Curatam prazul, il spalam si apoi il taiem marunt.
Curatam cartofii si ii taiem cubulete
Morcovul dupa ce l-am curatat il radem pe razatoarea cu gauri mici.
Usturoiul curatat il tocam marunt.
Topim untul si adaugam morcovul pe care il invartim de cateva ori pina dezvolta in unt o culoare portocalie. Adaugam si celelalte legume, asezonam si punem 3-4 l de apa.
Acoperim oala si lasam sa fiarba la foc mic cam 20-30 de minute.
Cand legumele sunt fierte stingem focul.
Sana o amestecam bine cu doua polonice de ciorba si apoi o rasturnam in oala.
Patrunjelul verde si mararul verde tocate marunt, le adaugam la sfarsit.
Servim ciorbita cu ardei iute.
Pofta mare !