Ciorbita cu bors

de nadina73 in Ciorbe, 9 Mai 2010 | 5150 vizualizari

 

super buna si gustoasa

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati oase de vita (se pot pune si de porc)
  • pulpa de porc 500g
  • morcovi 2-3
  • telina o felie(depinde cat de mare e)
  • 1 radacina patrunjel
  • ardei rosu si verde
  • mazare 1 canita
  • 1 ceapa
  • 2 cartofi
  • sare
  • 3-4 linguri de ulei(pt calit zarzavaturile)
  • 1 litru de bors de casa
  • patrunjel verde
  • smantana
  • conopida(eu nu am pus ca nu am avut)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbita cu bors:

Se pun oasele si carnea taiata cubulete mici la fiert cu putina sare in 3-4 litri de apa.

Se spumeaza bine dupa care se pun zarzavaturile.

Morcovul,telina ,patrunejelul,ardeiul se taie cubulete mici, apoi se calesc in putin ulei 4-5  minute dupa care se pun peste carne si oase ,se lasa sa fiarba la foc potrivit.

Cand toate  sunt aproape fierte se pun cartofii taiati cubulete si mazarea si se lasa sa fiarba impreuna 5-10 minute dupa care se pune borsul. Se mai da un clocot si se stinge focul.

Se serveste simplu sau cu smantana si patrunjel verde tocat

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita cu bors" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

nadina73 1

10.05.2010, 23:16

ela oricum am pus portie dubla pt tine(adica si a lui ela)

nadina73 1

10.05.2010, 23:17

carla esti bine venita

nadina73 1

10.05.2010, 23:17

mena cu draga inima si portie dubla daca vi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

pe 25.11 la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]