Ciorbita cu bors

de nadina73 in Ciorbe, 9 Mai 2010 | 4762 vizualizari

 

super buna si gustoasa

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati oase de vita (se pot pune si de porc)
  • pulpa de porc 500g
  • morcovi 2-3
  • telina o felie(depinde cat de mare e)
  • 1 radacina patrunjel
  • ardei rosu si verde
  • mazare 1 canita
  • 1 ceapa
  • 2 cartofi
  • sare
  • 3-4 linguri de ulei(pt calit zarzavaturile)
  • 1 litru de bors de casa
  • patrunjel verde
  • smantana
  • conopida(eu nu am pus ca nu am avut)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbita cu bors:

Se pun oasele si carnea taiata cubulete mici la fiert cu putina sare in 3-4 litri de apa.

Se spumeaza bine dupa care se pun zarzavaturile.

Morcovul,telina ,patrunejelul,ardeiul se taie cubulete mici, apoi se calesc in putin ulei 4-5  minute dupa care se pun peste carne si oase ,se lasa sa fiarba la foc potrivit.

Cand toate  sunt aproape fierte se pun cartofii taiati cubulete si mazarea si se lasa sa fiarba impreuna 5-10 minute dupa care se pune borsul. Se mai da un clocot si se stinge focul.

Se serveste simplu sau cu smantana si patrunjel verde tocat

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita cu bors" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

nadina73 1

10.05.2010, 23:16

ela oricum am pus portie dubla pt tine(adica si a lui ela)

nadina73 1

10.05.2010, 23:17

carla esti bine venita

nadina73 1

10.05.2010, 23:17

mena cu draga inima si portie dubla daca vi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

ieri la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

ieri la 13:19

Ciocănele de pui cu sos de muștar și capere - Mâncarea delicioasă și rapidă

pe 26.05 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de "lascute" cu afumatura