Ciorba taranesca de legume

de divainbucatarie in Ciorbe, 23 Mai 2011 | 10579 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 -7 buchetele conopida
  • 6 -7 buchetele brocolli
  • 100 g fasole verde
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • 1 dovlecel mic
  • 1 gulie mica
  • 1 morcov
  • 1/2 telina mica
  • 1 cana suc de rosii
  • sucul de 1 lamaie
  • 2 linguri cu ulei
  • 2 ramurele de leustean
  • 1 legatura cu patrunjel verde
  • 1 frunza dafin
  • sare
  • cateva boabe de piper
  • 1 catel de usturoi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba taranesca de legume:

Calim ceapa impreuna cu morcovul si ardeiul gras pe care le-am tocat cubulete, in 2 linguri de ulei.

Tocam restul legumelor, cu exceptia buchetelor de conopida si brocoli, le punem in oala impreuna cu legumele calite, acoperim cu apa si le punem sa fiarba timp de 15 -20 minute.

Dupa cele 20 de minute asezonam cu sare si piper, punem leusteanul, frunza de dafin, catelul de usturoi, sucul de rosii si cel de lamaie. Adaugam conopida si brocoli si lasam sa fiarba inca 10 minute.

O servim calda, cu patrunjel verde tocat si smantana, dar merge si rece pe timpul verii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taranesca de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

ieri la 10:06

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de legume, acrita cu suc de rosii