Ciorba taraneasca de cartofi noi

de MotanLaOale in Ciorbe, 22 Iul 2014 | 24724 vizualizari

 

Inspitata de Simona72. Ea este de vina pentru cat de buna este! :)))

 

INGREDIENTE

  • 500g cartofi noi
  • 3 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 3 cepe mari
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei rosu
  • 3 linguri ulei
  • 1 legatura marar
  • vegeta
  • sare
  • piper
  • 300g smantana
  • 2 galbenusuri
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba taraneasca de cartofi noi:

Se curata legumele, se spala si se taie rondele.

ceapa se curata, se spala si se toaca marunt.

Ardei se curata, se spala si se taie patratele.

Cartofii se curata, se spala si se taie bucati potrivite.

Intr-o oala se pune uleiul, ceapa, legumele si ardeii si se calesc 4-5 minute.

Se toarna 3-4 cani de apa si se fierbe 40-45 minute.

Cand sunt fierte bine se pun cartofii, se completeaza cu apa si se fierb 15-20 minute. Atentie ca se fierb repede si se sfarama.

Se pune mararul, se potriveste de gust, se mai da un clocot si se ia de pe foc.

Smantana se amesteca bine cu cele doua galbenusuri intr-un castron mai mare.

Dupa ce lasam ciorba la racit  5 minute, luam 2 polonice de ciorba si punem peste smantana.

Se amesteca bine si se toarna in ciorba amestecand continuu.

Se serveste calda dar si rece este la fel de buna, cu ceapa sau ardei iute.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

La servire se poate presara marar tocat marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca de cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba saracului