Ciorba rosie, ca pe timpuri

de marianbobosea in Ciorbe, 20 Iun 2019 | 2509 vizualizari

 

Caldurile sufocante ii determina  si pe "bucatarasii incepatori" sa deteste orice sursa de caldura in spatiile inchise, exceptie cazurile pregatirii termice a bucatelor. Va prezint reteta unei ciorbite delicioase, servita rece.

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa potrivita
  • 1 morcov mare
  • 1 ardei capia
  • 1 ardei gogosar, se poate si fara
  • 10 rosii potricite
  • o bucata mica de telina
  • 50 g. orez
  • sare dupa gust
  • 1 legatura leustean verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba rosie, ca pe timpuri:

Se curata si se spala ceapa, morcovul, ardeiul, telina.

Toate legumele se dau prin blender.

Ia o cratita de 4 l., pune 3 l. apa si pune-o pe foc potrivit.

Cand apa clocoteste, pune legumele blenduite si lasa la fiert 10 minte.

Intre timp curata rosiile de coaja si da-le prin blender sau pe razatoarea mica.

Adauga rosiile in oala, lasa la fiert 5-10 minute.

Orezul spalat bine in mai multe ape se pune in oala de ciorba.

 Se potriveste de sare.

Cand orezul este fiert, se stinge focul si lasa 15 minute la racit.

Leusteanul spalat, tocat marunt se adauga in ciobita.

Este buna  rece alaturi cu  un ardei iute...........cine prefera:)))))) 

TIPS-URI

1

ceapa,ardei,morcov,rosii

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba rosie, ca pe timpuri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bors de urzici