Ciorba radauteana

de Criss in Ciorbe, 3 Noi 2015 | 19310 vizualizari

 

Ciorba radauteana provine din zona Bucovinei si este asemanatoare la gust cu ciorba de burta. Cel putin asa se spune.... Ciorba de burta nu-mi place de nicio culoare, dar aceasta ciorba radauteana are un o aroma si o consistenta fina si catifelata.Am vazut diferite variante ale ciorbei radautene, cu legume tocate marunt, cu legume fierte intregi, apoi scoase din ciorba, eu am ales sa le pasez cu mixerul vertical si sa le pun inapoi in ciorba, ceea ce i-a conferit ciorbei consistenta cremoasa. Noua ne-a placut foarte mult in aceasta varianta, motiv pentru care data viitoare am sa pun mai multe legume, sa fie si mai cremoasa ciorba.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 bucata telina
  • 1 ardei
  • 1 cartof  
  • 3 catei de usturoi (sau mai multi, daca va place gustul)
  • 1 legatura mica patrunjel verde
  • 350 g smantana
  • 2 galbenusuri
  • sare dupa gust
  • 1 lingura vegeta
  • otet dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba radauteana:

Pieptul de pui se curata si se spala, apoi se pune la fiert intreg, cu tot cu piele si os. Cand incepe sa fiarba, se aduna spuma, apoi se adauga legumele intregi, exceptand usturoiul. Se adauga sarea dupa gust si vegeta. Cand carnea si legumele au fiert, se scot cu o paleta. Se indeparteaza pielea de pe pieptul de pui, se ia carnea de pe os si se taie fasii. Ceapa si ardeiul se arunca, restul legumelor se pun intr-un bol si se paseaza cu mixerul vertical, apoi piureul si carnea se pun inapoi in supa si se da supa in clocot. Smantana se amesteca cu galbanusurile, se adauga supa fierbinte si se amesteca, apoi se toarna tot amestecul in supa. Se adauga usturoiul pisat, patrunjelul tocat marunt si otetul dupa gust si rezultatul e o ciorba fina si gustoasa.
Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole verde cu perisoare