Ciorba de varza cu afumatura - luscos

de mihaelar63 in Ciorbe, 7 Mar 2010 | 16105 vizualizari

 

prin ardeal toata lumea cunoaste ciorba de varza sub denumirea de luscos denumire ce vine din ungureste .sotul meu este todeauna incantat cand ii fac asa ceva . va prezint cu drag ciorba in una din farfuriile mele ramase de la bunica .

 

INGREDIENTE

  • 400 gr costita
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu mic
  •  500 gr varza verde 
  • 1 lingura  pasta ardei
  • 1 lingurita boia
  • piper
  • marar
  • cimbru
  • codite de praz
  • 1 lingura faina alba
  • 1 pahar bulion [ aprox 200 ml ]
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de varza cu afumatura - luscos:

  1. legumele se curata si se spala .
  2. costita se lasa la desarat in apa rece .
  3. intr-o oala cu 4 litrii de apa fierbinte se  pune costita taiata feliute , morcovul razuit , ceapa maruntita , boia , pasta de ardei , cimbru si marar.
  4. dupa 15 min de fierbere se pune si varza taiata fideluta .
  5. dupa inca 15 min se incearca daca legumele sunt fierte , se amesteca faina cu bulionul si putina apa , se adauga la ciorba si se mai lasa 5 minute la fiert.
  6. se da gust cu piper , se presara codite de praz taiate marunt .
  7. se serveste cu ceapa verde , ardei iute si ridichi rosii .

TIPS-URI

1

cine doreste poate servi si cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de varza cu afumatura - luscos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Sylvia 1

08.03.2010, 08:45

Excelent arata chiar nu am facut de o suta de ani ciorba asta o si pun la favorite

Oana 1

08.03.2010, 19:12

Mmm, ce bunaaa! nu am mancat niciodata...nici prin Ardeal n-am fost Nu se face ciorba acra? si costita nu e afumata, nu?

mihaelar63 1

08.03.2010, 21:46

oana , costita e afumata [ am pus-o la desarat sia apoi i-am dat un clocot , am aruncat apa si abia apoi am pus in ciorba ]. eu acresc cu bulion sau lamaie , n-am invatat cu bors .

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba radauteana a la Motan