Ciorba de vacuta dreasa cu smantana

de Sim0na in Ciorbe, 28 Aug 2013 | 19134 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca 500 g carne de vitel cu os
  • 4 fire ceapa verde
  • 2 morcovi medii
  • ½ telina mica
  • 2 linguri orez
  • cca 250 ml otet de la gogosari
  • 300 g smantana
  • sare
  • leustean
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de vacuta dreasa cu smantana:

In 3 litri de apa am pus la fiert oasele de vitel taiate bucati, impreuna cu 1 lingura sare, spumand de cate ori este cazul. Cand carnea nu si-a mai lasat spuma deloc, am pus legumele tocate marunt si am lasat sa fiarba vre-o 30 minute.

Am adaugat orezul si otetul si am mai lasat la fiert vre-o 15 minute.  Cand si orezul a fiert (fara a se sfarama), am dat focul mic, iar cu polonicul am luat zeama din ciorba si am pus in castronul cu smantana, omogenizand bine. Cand amestecul de smantana a ajuns la temperature ciorbei, am turnat totul in oala.

Am potrivit de sare si otet, apoi am adaugat la ciorbatijele de leustean (fara a-l toca). Am oprit focul si am acoperit cu cu capac.

Am servit ciorbita fierbinte, cu ardei iute si painica proaspata.

Pofta buna va doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vacuta dreasa cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

MotanLaOale 1

29.08.2013, 11:06

Sim0na 1

29.08.2013, 11:40

Buni vine cu ardeiul, Cleme vrea osu`... deci.. la masa!!!!!
Multumesc de aprecieri

mamaieelena 1

29.08.2013, 15:13

ce bunaciune de ciorbita

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de vacuta