Ciorba de stir (de post)

de Valclaudia in Mancaruri de post, 4 Aug 2013 | 8328 vizualizari

 

Nu stiu daca voi folositi la prepararea mancarurilor stir.
Noua ne place mult,ca atare am preparat o ciorba de post, tare gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 1kg frunze de stir (rosu)
  • 2 cepe mici
  • 2 catei de usturoi
  • 2 rosii mari
  • 1 ardei kapia rosu
  • 3l apa
  • 4 linguri de ulei
  • 1 foaie de dafin
  • 1 cescuta de orez
  • sare si piper dupa gust
  • rozmarin si busuioc uscat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de stir (de post):

Curatam frunzele de stir de pe codite,apoi le spalam in mai multe ape.

Le maruntim (prin taiere),apoi le calim in doua linguri de ulei. Adaugam putina sare si piper. Calim pana scade apa lasata de stir.

Intr-o oala calim ceapa,usturoiul si ardeiul tocate marunt. Apoi adaugam rosiile si foaia de dafin. Punem stirul calit,completam cu 3l de apa.Dupa ce a dat ciorba in fiert,adaugam orezul spalat si lasam sa fiarba acoperit,la foc mic 30 de minute.

La final mai condimentam cu sare si piper dupa gust si adaugam busuioc si rozmarin uscat.

Lasam acoperita oala cu ciorbica cel putin 5-10 minute inainte de servire, sa se intrepatrunda aromele.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

asta e varianta de post. Se poate insa prepara si cu afumatura si servita cu smantana pentru cine doreste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de stir (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Doralinda 1

04.08.2013, 18:39

Asa constelatie! Si mie la fel!!!

alilianaa 1

04.08.2013, 19:14

tare buna, stiu cum e pentru ca am mai mancat..

Rocsi 1

04.08.2013, 19:29

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole galbena scazuta