Dupa atatea dulciuri, am zis sa mai postez si ceva asa ca sa ne spalam matele :-).
Ciorbica asta mie imi place foarte mult, mai ales daca are si niscaiva sunculita si omleta! atunci chiar ca dau orice ciorba de carne pe ciorbita asta super delicioasa! merge bine si cu iaurt si asezonata cu mult marar verde.
Sper sa va placa si voua :-)
Spalam bine salata si o taiem fasii. O punem deoparte intr-un castron.
Punem legumele tocate in oala cu apa pe care am umplut-o doar pe jumatate. Adaugam sare iar cand s-au fiert, punem o lingura de vegeta (daca folositi, daca nu, doar sare) si putin piper. Gustam si daca mai este nevoie de sare, mai adaugati dupa gust.
Punem orezul si salata in oala si lasam sa fiarba la foc mediu.
Intr-o tigaie teflonata, punem cateva linguri ulei si prajim sunculita afumata. Cand s-a rumenit, adaugam cele 4 oua baute bine si rumenim pe o parte si pe alta.
O taiem bucatele si o punem in ciorbita. La final se adauga borsul dat intr-un clocot si verdeata tocata marunt.
O putem drege cu iaurt sau smanatana.
Este delicioasa!
Pofta buna!
1
Se pot inabusi putin legumele inainte de a le pune la fiert.
2
Se poate drege cu smantana, iaurt sau chiar lapte batut.