Ciorba de primavara

de RuxyRux in Ciorbe, 9 Apr 2013 | 4564 vizualizari

 

O ciorbita minunata, cu un gust senzational...tinand cont ca acum pe piata sunt o sumedenie de frunze verzi va puteti juca si face combinatii dupa inspiratie :), eu am ales loboda, spanac si salata verde de aceasta data...

 

INGREDIENTE

  • 1 salata mare
  • 3 legaturi de loboda
  • 1 bol mare de spanac
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 legatura de usturoi verde
  • 1 morcov
  • 1 cartof mare
  • 10 linguri iaurt grecesc( 10%)
  • 5 linguri smantana
  • 1 ou
  • omleta din trei oua
  • 5 cani de bors
  • leustean
  • marar
  • tarhon
  • sare dupa gust
  • 2 linguri ulei( palmier)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de primavara:

Spalam si tocam marunt salata, spanacul, loboda, ceapa si usturoiul.

 Radem morcovul si taiem cartoful bucati.

Incingem uleiul, eu am folosit oala Zepter...adaugam pe rand ceapa si usturoiul apoi morcovul ras. Dupa un minut cu capacul pus adaugam si verdeturile, spanacul, loboda, salata. Punem din nou capacul si lasam in jur de 5 minute.

Adaugam cartofii si apa pana se acopera frunzele.

Lasam sa fiarba pana sunt gata cartofii( eu am folosit principiul Zepter).

Oul il amestecam cu smantana si iaurt, apoi cu o cana de bors, adaugam si putina zeama fierbinte din oala si turnam usor inapoi. Mai lasam ciorba sa dea cateva clocote. Acum e momentul sa potrivim gustul...eu am adaugat si restul de bors si sare dupa gust si verdeata tocata marunt.

Am preparat omleta din trei oua si am adaugat-o in ciorba. Dupa doua trei clocote am stins focul si am mai pus verdeata. 

E delicioasa!

TIPS-URI

1

Puteti adauga stevie, untisor, leurda daca doriti

2

Daca va place puneti si patrunjel verde

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de primavara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Ciorba radauteana