1.Se căleşte o ceapă tăiată mărunt la scurt timp se adaugă morcovii feliaţi rondele subţiri după care se adaugă apa fierbinte,leuşteanul şi bulionul(am folosit suc proaspăt stors din 6 roşii )
2.Pătrunjelul,ţelina şi ardeii se pun la fiert întregi iar după fierbere se înlătură
3.După ce morcovii sunt aproape fierţi se adaugă orezul şi cartofii tăiaţi cubuleţe.
4.Peştele spălat şi curăţat tăiat în două sau trei se pune la fiert numai când legumele sunt fierte şi la foc foarte mic fără să amestecăm .
5.După aproximativ 15 minute este fiert şi peştele deci este cazul să-l scoatem cu grijă să nu se rupă .
Rezultatul este o ciorbă excelentă care nu mai are nevoie decât de puţină lămâie şi eventual mujdei pentru peşte.În acest fel am servit ciorbă unor invitaţi foarte dragi mie, aceştia apreciind-o foarte tare . Spor la treabă.