Ciorba de peste

de Bunica in Supe/Ciorbe, 26 Sep 2009 | 10829 vizualizari

 

N-am mai facut de mult o ciorba de peste cu zeama de varza Astazi i-a venit randul.

 

INGREDIENTE

  • 500g. peste (2 cozi si 2 capatani de crap)
  • 1 ceapa
  •  1 morcov
  • 1 radacina de pastarnac
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 ardei gras sau capia
  • 1 telina mica sau jumatate din una potrivita
  • leustean
  • sare 1/2 l zeama de varza
  • 2 linguri de  orez
  • 3 rosii
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de peste:

Se spala zarzavaturile, se toaca marunt sau la blender si se pun la fiert.

Cand zarzavatul este fiert se adauga orezul. Cand orezul este fiert se adauga   rosiile blenduite (maruntite la blender)si dupa cateva clocote  zeama de varza. Dupa ce a dat un clocot se adauga pestele si se lasa sa fiarba incet 15-20 min.

Se adauga leusteanul

TIPS-URI

1

Zeama de varza se adauga dupa guat. Daca este o zeama foarte acra si sarata se adauga mai putina. Nu este musai sa se puna 1/2 l.zeama.

2

La capatana de peste exista un os triunghiular care este amar. Acesta trebuie scos cu ajutorul cutitului.

3

Ciorba de peste se face fara rosii, dar mie nu-mi place asa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de peste" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

Irina 1

28.09.2009, 20:03

Maaaama, cum arata! Ma duc repede sa-mi pun o portie!

liana_geicu 1

04.11.2009, 20:52

Ciorba de peste este suuuper buna cu zeama de varza, mie imi place f mult pestele si in special ciorba facuta astfel!><

Mitinita 1

20.10.2010, 22:30

tare pofta mi-ai facut...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare din carne de pui