Ciorba de perisoare din carne de curcan

de katty in Curcan, 1 Mai 2016 | 4868 vizualizari

 

Retete de Pasti
 O ciorbita delicioasa pentru masa de Paste, daca nu va place mielul.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne de curcan tocata
  • 1 lingura orez
  • 1 lingura ulei
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 bucata telina
  • 1 cartof mare
  • sare
  • piper negru macinat
  • 3 galbenusuri
  • 150 gr smantana+pentru servit
  • zeama de lamaie
  • patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare din carne de curcan:

Amestecam  intr-un castron carnea tocata de curcan, orezul spalat si scurs, 2 albusuri, sare, piper negru macinat si patrunjel tocat fin.Omogenizam bine si  formam  cu mainile umede perisoare aproximativ egale pe care le punem pe un tocator. Curatam ceapa, morcovul si telina si  le spalam bine. Tocam ceapa fin, iar morcovul si telina cubulete. Incintam uleiul intr-o oala si punem morcovul si telina. Le calim 2-3 minute, apoi  le stingem cu  1 litru de apa. Adaugam ceapa tocata fin. Lasam legumele sa fiarba 5 minute, apoi punem perisoarele si cartoful curatat, spalat si taiat cubulete . Fierbem ciorba 20-25 minute. Daca este nevoie completam cu apa calda.Potrivim ciorba de sare si piper. Intrun castron batem smantana si galbenusurile. Adaugam cate putina ciorba fierbinte, batand energic cu o furculita. Stingem focul si turnam amestecul in ciorba. Servim ciorba fierbinte  cu patrunjel verde deasupra, cu smantana si zeama de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare din carne de curcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de curcan in sos de gutui si rozmarin