Ciorba de perisoare a la grec

de Rahela Velicu in Ciorbe, 10 Oct 2016 | 6239 vizualizari

 

Astazi am fost foarte vrednicuta, am facut o ciorba gustoasa, placinta si mai urmeaza ceva :)

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de porc
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei capia
  • 2 oua
  • 50 g otet
  • 100 ml ulei
  • 200 g smantana
  • 50-60 g orez
  • patrunjel
  • telina
  • leustean
  • sare
  • sare de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare a la grec:

Mai intai taiem ceapa si ardeiul, iar morcovul il dam pe razatoarea mare. Le punem la calit in ulei, dar nu le lasam sa se prajeasca ci doar sa se inmoaie, aprox.7-8 min.

Adaugam apa si lasam la fiert 25 de minute. Intre timp pregatim perisoarele: amestecam carnea cu ouale si adaugam patrunjel tocat marunt pentru un plus de savoare.

Punem otetul intr-o farfurie, trecem palmele prin otet si formam perisoarele. Punem perisoarele in ciorba clocotita si le lasam la fiert. Adaugam si orezul. Potrivim cu sare si sare de lamaie dupa gust.

Cand sunt fierte perisoarele, adaugam leustean si telina tocate. Smantana o amestecam cu un polonic de ciorba, o diluam si o punem in toata ciorba. Stingem focul si lasam la racit. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Puteti adauga si alte legume

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare a la grec" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare a la grec