Ciorba de perisoare

de aalliinnaa07 in Supe/Ciorbe, 1 Dec 2013 | 6842 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru perisoare:

  • 500 g carne tocata de porc
  • 2 linguri orez
  • 1 ceapa mica
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura ulei
  • 1 ou
  • sare
  • piper

Ingrediente:

  • ulei
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 ceapa mica
  • 1 ardei verde
  • 1 lamaie (eu am folosit otet de mere)
  • 2 linguri bulion
  • 200 g smantana
  • galbenusul de la 1 ou
  • sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Zarzavaturiile le curatam, le taiem pe toate cubulete si le punem la calit intr-o oala mare, apoi adaugam 2-3 L de apa peste legume. Ardeiul il punem intreg si il lasam pana se fierb celelalte legume. Lasam sa fiarba aproximativ 40 de minute.

Intre timp preparam perisoarele: carnea tocata trebuie sa fie foarte fina, iar orezul trebuie sa fie uscat pentru ca perisoarele sa nu se imprastie atunci cand fierb. Intr-un bol punem carnea, orezul, ceapa data pe razatoarea mica, faina oul, uleiul si amestecam toate ingredientele bine. La sfarsit adaugam sare si piper dupa gust. Formam perisoarele de marimea unei nuci.

Cand au fiert legumele adaugam pe rand perisoarele si lasam sa fiarba la foc mic 10-15 minute pana cand perisoarele se vor ridica la suprafata. La sfarsit am adaugam cele 2 linguri de bulion, smantana amestecata cu galbenusul de ou, sare si zeama de lamaie/otet dupa gust.

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Bunica 1

01.12.2013, 19:36

Buna,buna!

Alina26 1

01.12.2013, 21:10

ce imi place ciorba de perisoare!!!!

Cris2711 1

01.12.2013, 21:12

Imi place tare mult

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

ieri la 16:28

Varză murată călită cu ciolan la cuptor - Rețeta tradițională plină de savoare

ieri la 11:10

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare cu gulii