Ciorba de oaie taraneasca

de Panacris in Ciorbe, 8 Iun 2012 | 16639 vizualizari

 

O ciorba simpla, clasica preluata de la nasa noastre de cununie!

 

INGREDIENTE

  • capatana de oaie 1 bucata,
  • ceapa verde 4 fire,
  • usturoi verde 4 fire,
  • morcovi 3 bucati,
  • leustean proaspat,
  • patrunjel proaspat,
  • sare iodat,
  • piper proaspat macinat,
  • boia de ardei dulce,
  • oua 1 bucata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de oaie taraneasca:

Capatana de oaie se fierbe in apa cu putina sare, neacoperita, cca. 1 ora. Se strecoara zeama in alt vas.

Ceapa, usturoiul si morcovul se curata si se toaca marunt, apoi se adauga in zeama de carne. Se asezoneaza de sare, piper, boia. Se lasa la fiert la foc tare, cca. 20 de minute.

Intre timp se curata carnea de pe capatana, se taie bucatele mici si se adauga la ciorba. Spre finalul fierberii se adauga leusteanul si patrunjelul tocat marunt.  Oul se bate energic si se scurge in ciorba fierbinte, obtinandu-se efectul de zdrente. Atentie aceasta operatie se face cand deja toate ingredientele din ciorba sunt fierte, si focul e stins.

Se serveste fierbinte si dupa gust cu ardei iute sau otet. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de oaie taraneasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorbita de oaie cu legume