Ciorba de manzat

de Rocsi in Ciorbe, 2 Feb 2015 | 13454 vizualizari

 

O ciorbita foarte gustoasa, doar ca mi-a scos par alb cat am fiert la carne, desi parea destul de frageda. M-am bucurat totusi de un final grandios, toata lumea fiind multumita de ce a iesit, chiar si eu am mancat. Eram sceptica daca o sa mananc sau nu, ca nu am mai servit carne de vita de ceva ani pentru ca, la un moment dat, nu i-am mai agreat deloc gustul si mi se facea rau. Dar ciorbaaaaa, buna de tot...

 

INGREDIENTE

  • 2 felii os de manzat
  • 600 gr spata de manzat
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 radacina mica de pastarnac
  • 1 bucata ardei rosu
  • 100 gr rosii decojite in suc propriu (am folosit de la Sun Food)
  • 1 lingura sos de legume
  • sare
  • piper
  • bors pentru acrit, cam 500 ml
  • cativa taitei
  • salata de ardei iuti pentru servit (o gasiti la Bunatati din Natura)
Portii: 7
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de manzat:

Spalam bucatile de os, carnea o spalam si o taiem bucatele mici. Intr-o oala punem apa la fiert, cand da in clocot, dam drumul la carne si oase. Luam spuma ce se formeaza, apoi o acoperim cu un capac si lasam sa fiarba bine. Mai adaugam apa fierbinte pe parcurs, cel putin la mine a fost nevoie.

Curatam ceapa, o tocam, pastarnacul si morocul il decojim si le taiem cubulete mici. Ardeiul il taiem bucatele mici, patrunjelul il tocam marunt, indepartand cozile. Incercam carnea, si cand este fiarta mai bine de jumatate, adaugam legumele pregatite mai sus, doar ca mai pastram putin patrunjel tocat.

Lasam sa fiarba vreo 20 de minute, punem rosiile decojite tocate si sosul de legume. Dam gust cu sare si piper. Lasam sa mai dea cateva colcote, adaugam borsul fierbinte.

Cand da in clocot, punem cativa taitei si mai lasam ciorba pe foc pana sunt fierti si acestia din urma. Cand este gata, o tragem de pe foc, presaram patrunjelul verde tocat si lasam acoperita ciorba 10 minute, apoi servim.

La noi a fost servita cu smantana si salata de ardei iuti, pe care o gasiti la Bunatati din Natura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de manzat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

Rocsi 1

04.02.2015, 20:53

Luana

mena29 1

04.04.2015, 05:37

Tare buna!

Rocsi 1

04.04.2015, 21:03

Mena, multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de coada de manzat