Ciorba de macris

de aalliinnaa07 in Supe/Ciorbe, 17 Apr 2013 | 9706 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g macris
  • 1.5 L apa
  • 1/2 ceapa
  • 2 linguri faina
  • 500 ml lapte
  • 1 ou
  • ulei
  • smantana
  • sare
  • vegeta
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de macris:

Ceapa o taiem marunt si o punem intr-o tigaie in care am pus ulei si o lasam pana se inmoaie, apoi adaugam 2 linguri de faina si mai lasam 1 minut sa se caleasca in ulei, apoi punem laptele si lasam pe foc pana cand se ingroasa.

Intre timp, spalam macrisul, daca este prea mare il taiem jumate si rupem cozile de la el. Macrisul il punem la fiert, il fierbem 25-30 de minute, iar spre sfarsit adaugam sosul de lapte, sare si vegeta dupa gust.Daca este prea acra ciorba mai adaugam lapte.Dupa ce am oprit focul adaugam 1 ou batut si cateva linguri de smantana.

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de macris" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Portokalopita, placinta greceasca cu iaurt si portocale

de Rocsi 9

ieri la 20:48

Chec pufos cu cacao - Rețeta simplă și economică

pe 31.01 la 16:37

Bougatsa - Delicioasa plăcintă grecească cu cremă de griș

pe 31.01 la 15:01

Quesadilla cu pui și legume la tigaie - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 31.01 la 09:13

Budincă de paste cu iaurt - Savoare maximă într-o rețetă simplă

pe 30.01 la 10:50

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de ciorba de macris, una dintre cele mai sanatoase ciorbe