A trecut si Pastele...
A trecut si nebunia cu gatitul: ce ciorba fac? ce friptura? ce aperitive? ce prajituri?
Anul acesta am vrut sa gatesc mai traditional...retete cu care mama ne facea sa lingem farfuriile.
In acest capitol, se inscrie si "Ciorba de ied cu leustean" pentru ca noi, copiii, refuzam categotic sa mancam carne de miel.
Delicii de Paste
Osul il pui la fiert, in putina apa cu sare si il lasi sa dea 3-4 clocote ( fierbe la foc iute 2 minute). Speli bine osul si il pui din nou in oala in care vrei sa prepari ciorba, impreuna cu toate zarzavaturile tocate marunt, un strop de sare si lasi totul la foc mic.
Cand toate sunt bine fierte, stingi focul si lasi sa se racoreasca. Scoti osul si desfaci carnea de pe el, apoi o adaugi inapoi in ciorba.
Bati bine oul impreuna cu smantana si il adaugi treptat, amestecand continuu, ca sa nu se taie.
Speli bine leusteanul si il toci marunt, apoi il adaugi peste ciorba si acoperi cu un capac .
Servesti ciorba fierbinte, dar cu grija sa nu fiarba fiindca se taie oul! Daca vrei, adaugi leustean proaspat si ardei iute.
Pofta buna!