Ciorba de ied

de Dya Daniela Andrei in Ciorbe, 30 Apr 2016 | 7073 vizualizari

 

"Retete de Pasti"

 

INGREDIENTE

  • cateva bucati de coaste de ied
  • o legatura de ceapa verde
  • 2-3 fire de usturoi verde
  • un ardei gras rosi
  • o telina mica
  • doi morcovi
  • doua cepe albe
  • 2 cartofi potriviti
  • sare dupa gust
  • 2 galbenusuri
  • 700 ml bors de casa
  • 250 ml suc de rosii (de casa)
  • optional: o mana de taietei
  • cate o legatura de leustean si patrunjel verde
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de ied:

Coastele de iedut se taie si se spala foarte bine.

Se pun la fiert in apa rece si se spumuieste ori de cate ori este necesar.

Intre timp se taie legumele. Se adauga peste carne cand aceasta este fiarta.

Se fierb legumele si se sareaza dupa gust.

Se adauga sucul de rosii si borsul de putina.

Se da intr-un clocot si se adauga taieteii, continuandu-se fierberea pentru inca 5 minute.

Dupa ce se opreste focul se adauga galbenusurile pasate si se amesteca ciorba.

Se presara verdeturile tocate marunt.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se serveste cu ardei iute si smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ied" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bors din maruntaie de miel