Ciorba de fasole uscata cu kaizer afumat

de babi5 in Ciorbe, 26 Mar 2014 | 12867 vizualizari

 

Traditionala noastra ciorba ,buna si satioasa.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole boabe
  • 250 gr kaizer afumat
  • 150 gr ceapa
  • 200 gr morcovi
  • 150 gr patrunjel
  • 50 gr pasta tomate
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • 1 pastarnac
  • boia de ardei
  • 5 cateiusturoi
  • leustean verde
  • patrunjel
  • 50 ml. otet
  • cimbru
  • foaie dafin
  • vegeta
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole uscata cu kaizer afumat:

Fasolea boabe se alege de impuritati , se spala si se lasa in apa rece cca. 12 ore. 

Ceapa,morcovul,pastarnacul si patrunjelul se curata se spala si se toaca marunt .

Kaizerul afumat se taie cubulete mici .

Leusteanul si patrunjelul se spala si toaca marunt .

Pasta de bulion se diluieaza cu 75 ml apa . Fasolea se fierbe in apa ,15 min. dupa care se arunca apa si apoi se completeaza  cu alta apa fierbinte si se continua fierberea.

Cind fasolea este pe jumatate fiarta se adauga zarzavaturile, foaia de dafin, cimbrul, se potriveste de sare,piper, vegeta si se continua fierberea . Kaizerul se inabusa si se adauga la ciorba cu pasta de bulion.

Se potriveste de sare si otet, se asezoneaza cu leustean si patrunjel verde.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se prezinta in boluri ,supiere sau cana cu patrunjel verde deasupra

2

Se serveste fierbinte

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole uscata cu kaizer afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole boabe, de post