Ciorba de fasole uscata

de Corinuta in Ciorbe, 20 Iul 2013 | 4502 vizualizari

 

O ciorbita tare buna, eu nu sunt fan fasole uscata, dar asta mi-a placut! Ispirata am fost de reteta Gabrielei, careia ii multumesc!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fasole uscata
  • 1 ceapa mare
  • 1-2 morovi
  • 1 ardei kapia rosu
  • 2 rosii
  • 3-4 linguri ulei
  • 2-3 foi de dafin
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita boia de ardei
  • sare, piper macinat
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole uscata:

Fasolea se spala bine si se pune la inmuiat 3-4 ore sau de seara pana diminieata. Se pune la fiert, iar cand da in clocot se arunca apa si se pune din nou la fiert in alta apa calda. Se poate repeta operatiunea, de 2-3 ori, dar nu cred ca e neaparat necesar.

Se curata ceapa, morcovii si ardeiul si se toaca. Morcovii, ardeiul si foile de dafin se pun la fiert impreuna cu fasolea. Ceapa se caleste putin in ulei incins, apoi se adauga rosiile taiate cubulete. Se mai lasa sa fiarba cateva minute, se adauga boiaua si oregano, se amesteca bine si se ia de pe foc.

Cand ciorbita e aproape gata se adauga ceapa cu rosille, se lasa sa mai dea in cateva clocote si se ia de pe foc.

Pofta mare!

TIPS-URI

1

la sfarsit, puteti adauga in ciorba un pumn de frunze de patrunjel tocat

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole uscata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

pe 27.05 la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

pe 27.05 la 13:19

Salată de ouă - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 27.05 la 08:29

Ciocănele de pui cu sos de muștar și capere - Mâncarea delicioasă și rapidă

pe 26.05 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole cu ciolan