Ciorba de dovlecel cu carnati afumati

de Rahela Velicu in Ciorbe, 27 Mar 2017 | 3543 vizualizari

 

O ciorba care a devenit rapid preferata mea! Reteta am gasit-o la Madi si de abia acum i-a venit randul :)

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 1 dovlecel mai mare sau 2 mici
  • 3 carnati afumati grosi
  • 100 g smantana cu 25% grasime
  • 50 ml ulei
  • marar
  • 2 cuburi Maggi de vita
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de dovlecel cu carnati afumati:

Mai intai, taiem ceapa marunt, iar morcovul il dam pe razatoarea mica. Le punem impreuna la calit, in ulei incins si le lasam 7-8 minute, pana cand incep sa se aureasca.

Adaugam 2 cani de apa ( sau cat considerati voi necesar) si dovlecelul dat pe razatoarea mare si lasam 15 minute la foc iute.

Carnatii ii taiem rondele si ii prajim.

Ii adaugam in ciorba scursi bine de ulei, mai adaugam 1 – 2 cani de apa si lasam sa mai fiarba inca 15 minute. La final, adaugam cuburile de Maggi cu gust de vita.

Luam ciorba de pe foc si o lasam 5 minute deoparte. Smantana o punem intr-un bol si o amestecam bine cu un polonic din ciorba fierbinte.

Adaugam apoi amestecul de smantana in toata ciorba, amestecam si adaugam si mararul.

 

TIPS-URI

1

Merge cu orice tip de afumatura, va fi la fel de gustoasa.

2

Atentie la smantana, sa nu se branzeasca, lasati ciorba la racorit!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de dovlecel cu carnati afumati" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare cu taitei (by Madi)