Ciorba de curcan cu zeama de varza

de Oana in Ciorbe, 2 Mai 2009 | 32662 vizualizari

 

Ciorbita am pregatit-o pentru prima zi a Anului Nou, o ciorba acra, sa te unga la suflet! merge de minune dupa o noapte nedormita

Am avut curcan de tara si zeama de varza de la mama.

 

INGREDIENTE

  • aripi, coaste, gat, pipota si ficatel
  • 3 morcovi
  • un ardei gras
  • o ceapa
  • un cartof mare
  • bucata de telina
  • 1 l zeama de varza
  • o cutie rosii in bulion
  • fidea
  • sare
  • un ou
  • leustean uscat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de curcan cu zeama de varza:

Maruntaiele de ciorba le-am oparit cu apa fierbinte, le-am lasat putin pe foc pana  a iesit toata spuma si apoi le-am spalat cu apa rece si le-am pus la fiert.

Si au fiert…si au fiert…cateva ore bune, pana carnea a fost moale. Am completat mereu in oala cu apa clocotita, pe masura ce carnea fierbea si apa scadea.

Intre timp am pregatit legumele, curatate si spalate, apoi taiate cubulete.

Bun! Cand carnea a fiert am pus legumele taiate in ciorba, iar cand aceastea s-au inmuiat am adaugat zeama de varza clara si o cutie de 400g de rosii in bulion, taiate marunt. Am mai lasat 10 minute si apoi am pus fideaua si sare dupa gust (sarea o punem la final pentru ca si zeama de varza este sarata si trebuie sa verificam gustul inainte de a mai pune sare).

Dupa ce am stins focul am batut un ou deasupra si am pus leustean uscat. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de curcan cu zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

ieri la 08:41

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Ciorbă de văcuţă