Curatam legumele si le spalam. Morcovul si ardeiul gras le taiem cubulete. Ceapa o tocam fin. Conopida o rupem buchetele.
In uleiul incins, punem morcovul, il tinem cateva minute, pana incepe sa se inmoaie, apoi adaugam ceapa si ardeiul gras. Amestecam usor pana legumele se inmoaie usor, apoi stingem cu apa fierbinte cat sa acopere si sa depaseasca legumele. Lasam sa fiarba 5 minute, apoi adaugam putina sare si conopida. Dupa ce conopida a fiert de jumatate, adaugam meiul si mai fierbem 5 minute. Adaugam apa cat este nevoie, potrivim de sare si piper si cand incepe sa clocoteasca din nou, punem porumbul scurs.
Intre timp, amestecam iaurtul cu galbenusurile si adaugam cate putin din zeama fierbine. Cand zeama da primul clocot, turnam amestecul de iaurt si oua si mararul. Lasam ciorba sa se infierbante, fara a o mai fierbe. Stingem focul si punem capacul. Servim ciorba fierbinte.