Ciorba de ciolan afumat cu legume si smantana

de katty in Ciorbe, 11 Feb 2021 | 3648 vizualizari

 

Imi era tare dor de  o ciorba cu ciolan afumat, caci nu am mai facut de multa vreme.

 

INGREDIENTE

  • 350 gr ciolan afumat dezosat
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 pastarnac
  • 100 gr mazare congelata
  • 100 gr conopida congelata
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
  • 150 gr smantana
  • 1 ou
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de ciolan afumat cu legume si smantana:

Taiem ciolanul cubulete mici. Il punem intr-o oala acoperit cu apa. Dam 2-3 clocote si aruncam apa. Punem din nou ciolanul la fiert cu apa cat sa il acopere si sa il depaseasca de 2 degete. Fierbem 15 minute. Intre timp curatam legulele si le spalam. Taiem morcovul si pastarnacul cubulete, ceapa fin. Adaugam morcovul, ceapa si pastarnacul si mai fierbem 10 minute. Adaugam mazarea, iar dupa 5 minute conopida. Cand legumele sunt toate moi completam cu apa cat este nevoie si adaugamsare, piper si putin cimbru. Dam 2-3 clocote. Intre timp batem oul cu smantana intr0un castron. Adaugam cate putina zeama fierbinte amestecand intr-una.Tunam oul cu smantana in ciorba si amestecam. Lasam sa se infierbante, fara a mai clocoti. Oprim focul Servim ciorba fierbinte cu extra smantana.

TIPS-URI

1

daca vreti o zeama mai cremoasa adaugati doar galbenusul oului

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ciolan afumat cu legume si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de lascute cu afumatura, o reteta traditional romaneasca