La noi din casa rar sa lipseasca zilnic ciorba-supa . Azi va servesc cu ciorbita delicioasa cu cartofi noi si conopida. Cum au dat legumele "nostre", mancarea parca are un alt gust, mai delicios
Costita se portioneaza si se pune la clocotit in apa cu sare . Spumati daca e nevoie.
Curatati si spalati legumele .Conopida o desfaceti in buchete .
Caliti usor ceapa, ardeiul maruntite si morcovul rondele .
Adaugati costita cu zeama clocotinda si cartofii taiati bucati .
Dupa 5-10 minute puneti si buchetelele de conopida +usturoiul verde taiat marunt .
Mai lasati sa dea un clocot si acriti cu bulion de rosii .
Asezonati ciorbita cu verdeata , sare si piper .
1
Intodeauna lasati sa fiarba radacinoasele , iar la sfarsit adaugati legumele ce au o durata de fierbere mai redusa .
2
Verdeata se pune obligatoriu la sfarsit - preparatul va fi mai aspectuos si se vor pastra vitaminele .