Ciorba de burta

de lia maria in Ciorbe, 2 Aug 2010 | 9249 vizualizari

 

Este ciorba preferata atat a sotului cat si a baietilor mei. Am facut o oala mare,de 6l, asa ca va rog… cine doreste cine pofteste...

 

INGREDIENTE

  • 2 kg burta de vita
  • 2 oase de vita cu maduva
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa mare
  • 1 telina (radacina)
  • 1 ligura boabe de piper
  • 3 galbenuse de ou
  • 350g smantana grasa 32%
  • 2 caciulii usturoi (curatat)
  • 3 linguri otet de mere cu miere
  • Frunze de patrunjel, maruntite
  • Frunze de leustean, maruntite
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Spalam burta si oasele, curatam morcovii, ceapa si telina si le punem in oala sub presiune, adaugam piperul boabe, putina sare si dam la fiert, cam 2h.

Scoatem burta, o taiem fideluta, morcovii si telina ii maruntim cu furculita. Intr-o alta oala, strecuram zeama si adaugam carnea cu zarzavaturile maruntite. Dam dinnou la fiert, daca burta nu este suficient de moale se mai fierbe, iar daca este fiarta, o dregem (cu pasta de mai jos) imediat ce ajunge la punctul de fierbere.

Intr-un bol, frecam galbenusele cu usturoiul si putina sare pana se formeaza o pasta care seamana cu maioneza. Adaugam frunzele, smantana si otetul, amestecam totul bine, subtiem cu un polonic, doua de supa si rasturnam apoi in oala, peste burta. Punem capacul si lasam sa ajunga dinnou la punctul de fierbere, apoi oprim focul.

Se serveste ca atare sau cu feliute de ardei iute .

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de vitel